Sähkötarjous

Edullisin sähkötarjous löytyy helposti vertailustamme. Pääset vertailemaan kauttamme helposti eri sopimustyypit kaikkiin talouksiin. Löydä paras sähkötarjous ja säästä!

Aloita vertailu

Valitse vuosikulutus, jos tiedossa:

kWh/v

Valitse vertailtavat sopimustyypit:

Paras sähkötarjous löytyy vain vertailemalla

Parhaat sähkötarjoukset vertailemalla

Uusi sähkösopimus tulee ajankohtaiseksi viimeistään silloin, kun edellinen loppuu. Ensimmäiseen saatuun tarjoukseen tarttuminen ei kannata, koska siten postiluukusta voi tipahtaa tarpeettoman suuria sähkölaskuja.

Aina sopimuksen vaihtoa harkitessa kannattaa tehdä kattava sähkön hintavertailu, koska vain siten löytyy edullisin sähkötarjous. Ennen sähköyhtiöiden vertailua kannattaa miettiä, mikä sopimustyyppi on omassa käytössä edullisin.

Tämän jälkeen vertaillaan sähköyhtiöitä edullisen sopimuksen löytämiseksi. Olemme keränneet sivuillemme kaikki parhaat sähkötarjoukset, ja niiden vertailu käy hetkessä.

Kun etsinnässä on paras sähkötarjous, toimi seuraavasti:

  1. Syötä sähkönkulutuksesi tai arvio siitä.
  2. Valitse yksi tai useampi sopimustyyppi ja kilpailuta sähköyhtiöt.
  3. Vertaa sähkötarjouksia ja kustannusarvioita.
  4. Valitse edullisin ja siirry viimeistelemään tilaus.

Löydät vertailustamme myös lisäsuodattimia, jotka mahdollistavat tietyn tuotantotavan tai sopimuksen pituuden valinnan. Näiden ansiosta saat näkyviin omia toiveitasi vastaavat sähkötarjoukset.

Sähkötarjoukset erilaisissa muodoissa

Sähköyhtiöt hankkivat uusia asiakkaita eri tarjousten avulla. Hyödyntämällä näitä voi saada edullisemman sähkölaskun useammaksi kuukaudeksi, mikä on iso säästö arjen kuluissa.

Yleisin sähkötarjous koskee perusmaksua, joka voidaan saada puoleen hintaan määräajaksi. Joskus tarjolla on myös sähkösopimus ilman perusmaksua, jolloin säästö on vielä suurempi.

Harvinaisemmat tarjoukset voivat mahdollistaa sähkön käytön ilmaiseksi tai tuoda sähkösopimuksen päälle lahjakortteja.

Sähkötarjous perusmaksusta

Yleisin sähkötarjous koskee perusmaksua, josta saadaan alennusta sopimuskauden aluksi. Perusmaksu voidaan tarjota puoleen hintaan tai käyttöön saadaan määräajaksi sähkösopimus ilman perusmaksua.

Perusmaksua koskeva sähkötarjous hyödyttää eniten niitä, jotka käyttävät vain vähän sähköä arjessa. 

Kun sähkönkulutus on vähäistä, voi perusmaksu muodostaa ison osan sähkölaskusta. Tällöin myös alennuksen perusmaksusta tai sen puuttumisen huomaa.

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa tai muussa isossa asunnossa kulutus on isoin sähkölaskuun vaikuttava tekijä. Silloin alennus perusmaksusta ei tuo mainittavaa hyötyä, ja sopimusta valitessa on järkevämpää keskittyä sähkön hintaan.

Ilmainen sähkö määräajaksi uusille asiakkaille

Uusille asiakkaille saattaa olla joskus tarjolla harvinainen etu, joka tuo käyttöön tietyn määrän sähköä täysin maksutta. Rajattomasti sähköä ei kuitenkaan pääse käyttämään, vaan tarjolla on pieni paketti ilmaista kulutusta.

Ilmainen sähkö laskee kuitenkin ensimmäistä sähkölaskua ja tuo säästöä. Huomio kannattaa kiinnittää kuitenkin myös sopimukseen, jotta lasku on edullinen myös tarjouksen hyödyntämisen jälkeen.

Lahjakortit ja muut edut

Sähköyhtiöillä on välillä myös muita kampanjoita, jotka saattavat tuoda vaihtuvia kaupanpäällisiä uuden sähkösopimuksen kylkeen. 

Eri sähköyhtiöt ovat jakaneet muun muassa lahjakortteja verkkokauppoihin, risteilylahjakortteja ja alennuskoodeja pitseriaan. Nämä ovat rahanarvoisia etuja, jotka pääsee hyödyntämään arjessa.

Määräaikainen sähkötarjous vai toistaiseksi voimassa oleva?

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkötarjous

Ennen sähkötarjousten vertailua on hyvä miettiä, haluaako sitoutua sähkösopimukseen pitkäksi aikaa vai onko sopimuksen joustavuus tärkeää.

Määräaikainen sähkötarjous

  • voimassa tietyn ajan – solmitaan usein 6kk, 12kk tai 24kk ajaksi
  • sitoo asiakasta ja sähköyhtiötä, eikä sopimusta voi perua kesken kauden
  • sähkön hinnanvaihtelut eivät vaikuta hintaan
  • joustoa ei ole, ja sovittu hinta pätee myös yleisten markkinahintojen laskiessa

Toistaiseksi voimassa oleva sähkötarjous

  • sopimuksella ei ole määräaikaisuutta, ja se voidaan irtisanoa milloin vain 14 vuorokauden irtisanomisajalla
  • tarjoaa joustavuutta, mutta myös sähköyhtiö voi muuttaa hintaa
  • sähkösopimusta voi vaihtaa sujuvasti, jos yleiset markkinahinnat laskevat
  • hintojen noustessa myös oman sopimuksen hinta kasvaa

Määräaikainen sähkösopimus tarjoaa vakaata hintaa, eikä sähkön markkinahintojen vaihtelut vaikuta omaan sopimukseen. 

Sopimuksessa on kuitenkin myös huonoja puolia, ja markkinahintojen laskiessa oma sopimus saattaa olla vielä pitkän aikaa kohtuuttoman kallis. Jos sopimus umpeutuu hintojen ollessa korkealla tasolla, voi uuden kohtuuhintaisen sopimuksen löytäminen olla haastavaa.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on puolestaan joustava, mutta hinta voi muuttua myös sähköyhtiön toimesta. Sopimuksen voi irtisanoa milloin vain, mutta kaikissa tilanteissa edullisemman sopimuksen löytäminen ei onnistu.

Sähkötarjoukset erilaisista sopimustyypeistä

Ennen sähkötarjouksen etsimistä on myös hyvä miettiä, mikä sopimustyyppi sopii omaan käyttöön. 

Pörssisähkö on joustavin vaihtoehto, joka mahdollistaa isot säästöt. Se ei kuitenkaan sovi kaikille, ja edulliset hinnat edellyttävät tarkkaa sähkön hinnan seuraamista. 

Vakaampia vaihtoehtoja etsivä voi harkita erilaisia kiinteähintaisia sopimuksia tai toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta.

Pörssisähkö

Pörssisähkö on joustava vaihtoehto, jossa sähkön hinta muuttuu Nordpool-pörssin hintojen perässä joka tunti. Tunneittain vaihtuvan hinnan päälle veloitetaan vielä marginaali, joka on sähköyhtiön palkkio sähkön välittämisestä sen tuottajalta kuluttajalle.

Kun vertaillaan pörssisähköön perustuvia sopimuksia, vertaillaan eri sähköyhtiöiden tarjoamia marginaaleja. Näiden lisäksi kannattaa huomioida perusmaksu ja siihen liittyvät sähkötarjoukset erityisesti silloin, kun sähkönkulutus on pientä.

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sovitaan tietty hinta, joka on voimassa koko sopimuskauden ajan. Sopimus solmitaan 6kk, 12kk tai 24 kk ajaksi, eikä hinta muutu tämän aikana.

Sopimus sisältää kiinteän kWh-hinnan tai siihen voi saada pientä joustoa valitsemalla hybridisopimuksen. Tällöin perushinnan lisäksi tulee kulutusvaikutus, joka nostaa tai laskee sähkön hintaa tunti tunnilta.

Myös kiinteähintaisissa sähkösopimuksissa voi hyötyä sähkötarjouksista, joissa sopimuksen alussa ei veloiteta kuukausimaksua tai sen saa puoleen hintaan. 

Paljon kuluttavan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio sähkön hintaan, joka on yleensä pidemmissä sopimuksissa hieman edullisempi.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin vain. Myös sähköyhtiö voi muuttaa hintoja, ja se tarkistetaankin yleensä säännöllisesti. Sopimustyyppejä on useita, joista voi valita itselleen sopivimman. 

Pakettisähkössä maksetaan kiinteää kuukausihintaa, joka tuo käyttöön tietyn määrän sähköä. Omaan kulutukseen perustuvassa sopimuksessa on puolestaan tietty kWh-hinta, joka päivitetään säännöllisin väliajoin.

Näihin liittyviä sähkötarjouksia ovat alennukset pakettisähkön hinnassa ja sähkösopimus ilman perusmaksua. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin vain, joten tarjousjakson päättyessä hinnan voi jälleen tarkistaa vertailun kautta.

Tee uusi sähkösopimus – Näin saat sähköt päälle sähkötarjouksen lunastamisen jälkeen

Uusi sähkötarjous voimaan

Löytyikö vertailusta viimein halvin sähkösopimus? Hienoa! Kun vertailusta on löytynyt sopiva sähkötarjous, toimi seuraavasti:

  1. Tutustu sopimukseen ja sen ehtoihin ennen sen hyväksymistä. Ennen allekirjoittamista kannattaa tarkistaa ainakin tarjouksen tiedot ja sopimuksen voimassaoloaika.
  2. Tarkista, että voit irtisanoa edellisen sopimuksesi tai sen määräaikaisuus on päättymässä pian. Sähkösopimus kannattaa laittaa kuntoon hyvissä ajoin ennen muuttoa tai edellisen sopimuksen päättymistä.
  3. Kun kaikki on kunnossa, voit siirtyä allekirjoittamaan sopimuksen. Näin saat tarjoushinnan käyttöön mahdollisimman pian, ja pääset hyötymään siitä pienempien sähkölaskujen muodossa.

Yhteenveto

Sähkötarjouksen kilpailutus on hyvä tapa löytää halvin sähkötarjous omiin tarpeisiin. Markkinoilta löytyy monipuolisesti eri sopimustyyppejä ja tarjouksia, joista valitsemalla voi säästää sähkölaskuissa. 

Esimerkiksi määräaikaiset sopimukset takaavat vakaan hinnan, mutta sitovat asiakkaan pidemmäksi ajaksi, kun taas toistaiseksi voimassa olevat sopimukset tarjoavat joustavuutta, mutta hinnat voivat muuttua sähköyhtiön päätöksellä.

Sähkötarjouksissa on huomioitava myös lisäedut, kuten perusmaksualennukset, ilmaiset sähköjaksot uusille asiakkaille ja lahjakortit, joiden avulla säästöä voi kertyä entisestään. Kulutuksen mukaan optimoitu sähkötarjous tuo suurimmat säästöt; esimerkiksi pörssisähkö voi olla edullinen vaihtoehto niille, jotka voivat seurata sähkön tuntihintaa aktiivisesti. 

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ja oikean sopimustyypin valinta onkin avain kustannustehokkaaseen sähköön, ja vertailu auttaa löytämään juuri omiin kulutustottumuksiin parhaiten sopivan tarjouksen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras sähkötarjous?

Paras sähkötarjous riippuu omasta kulutuksesta. Jos käyttää vain vähän sähköä, voi sähkötarjous ilman perusmaksua tuoda ison säästön. Sähkönkulutuksen ollessa suurta, ei perusmaksulla taas ole isoa vaikutusta sähkölaskun suuruuteen. Silloin vertailussa kannattaa huomioida erityisesti sähkön hinta ja mahdolliset alennukset siinä.

Kannattaako ottaa pörssisähkö?

Pörssisähkö on tilastojen valossa edullisin sopimustyyppi, mutta se ei sovi kaikille. Parhaat hyödyt saa, kun ajoittaa aktiivisesti omaa sähkön käyttöä tietyille tunneille.

Miten löytyy halvin sähkötarjous?

Halvin sähkötarjous löytyy vertailemalla sähköyhtiöitä. Vertaile sähkötarjoukset kauttamme helposti ja nopeasti, ja löydä edullisin sähkön hinta käyttöön.

Kannattaako määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkötarjous?

Määräaikainen sopimus lukitsee saman hinnan käyttöön pidemmäksi ajaksi. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa hinta puolestaan tarkistetaan säännöllisesti. Jos haluaa vakautta pitkäksi aikaa, kannattaa valita ensimmäinen. Joustoa kaipaavalle toistaiseksi voimassa oleva sähkötarjous on parempi vaihtoehto.